AEC Endüstrisi Ne demek?

AEC‘nin tam biçimi “Mimari Mühendislik ve İnşaat” tır. Kısaltma, sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için konut, ticari veya endüstriyel inşaat projelerinde mimarların, mühendislerin ve inşaat profesyonellerinin işbirliğini tanımlar. Bu üç disiplin, tasarımdan yürütmeye kadar projenin ayrılmaz bir parçasıdır.

Mimari: Mimarlar, binaların inşası, restorasyonu veya yenilenmesi için konsept tasarlar.

Mühendislik: Mühendisler, bu konseptin gerçekleştirilmesinde gerekli olan inşaat ve bakım projelerini denetler.

İnşaat: İnşaat proje yöneticileri ve kalifiye işçileri tasarımı yürütür.

AEC Endüstrisi ne kadar büyük?

AEC büyüyen bir küresel pazar ve 2023’e kadar 10,5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Uzmanlar ayrıca şu andan 2026’ya kadar yıllık %4,2 bileşik büyüme hızında büyümesini bekliyor. 16 yıl düz. Tarihsel olarak, sektördeki işler %3,2 arttı, ancak 2022’de %5 ve ardından önümüzdeki birkaç yıl içinde katlanarak büyüyeceği tahmin ediliyor.

AEC endüstrisinde hangi zorluklar var?

AEC endüstrisinin karşı karşıya olduğu en büyük zorluk, işgücü kıtlığıdır. Yaşlanan bir iş gücü ile büyük bir beceri açığı arasında, endüstrinin ihtiyaç duyduğu yeteneği bulmak çok zor olabilir. Mimarlık, Mühendislik ve İnşaat pozisyonları, bulunması zor olabilecek bir kombinasyon olan güvenlik bilinci, teknik uzmanlık ve proje yönetimi becerilerine sahip çok yetenekli liderler gerektirir.

“AEC endüstrisi için yetenek bulma yeteneği değişiyor. Orion Talent İnşaat İşe Alım Direktörü Stacia Norman, “Daha genç insanlar işgücüne giriyor, daha yaşlı çalışanlar işgücünden ayrılıyor ve daha fazla insan uzaktan çalışıyor” diye açıklıyor, “AEC endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılayacak deneyimli insan eksikliğimiz var. . 2022’de yetenekleri işe almak, işe almak ve elde tutmak zor olacak; ancak, doğru işe alma ekibi yerinde olduğunda yapılabilir.

AEC endüstrisinde trend olan nedir?

Aşağıdakiler dahil AEC endüstrisini şekillendiren birçok trend vardır:

Yeşil Süreçler: Bu, AEC profesyonellerinin süreçlerini daha düşük karbon ayak izine sahip olmanın yanı sıra daha uygun maliyetli ve enerji verimli olacak şekilde dönüştürdüğünü gören önemli bir trend.

Veri Yönetimi: Yeşil süreçlere olan ilgiden yola çıkarak, bir bina ve kullanıcıları hakkında veri toplanması, AEC ekibinin bina performansını iyileştirmesine, enerji tasarrufu yapmasına ve alanı optimize etmesine yardımcı olur.

Yapay Zeka ile Sağlanan Uzaktan Çalışma: Ekiplerin tek bir 3 boyutlu modelde gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmasına olanak tanıyan Yapay Zeka ile Yapı Bilgisi Modellemesi’nin (BIM) kullanılmasıyla, uzaktan çalışmaya son geçiş, geleneksel olarak tesis içi bir endüstri için daha az sancılı hale getirildi. .

Prefabrik Binalar: Modüler binalar, zamandan ve aydan tasarruf ederek inşaat sürecini kolaylaştırır. Ayrıca sosyal mesafe trendlerine uygun olarak şantiyelerdeki aktiviteyi azaltıyorlar.

Otomasyon ve Robotik: Manuel görevleri yerine getirebilen robotlar ve sürücüsüz kamyonlar ile uzaktan çalıştırılabilen malzeme taşıma ekipmanları şantiyeleri daha güvenli hale getiriyor.

AEC’yi gelecekte neler bekliyor?

Bu, pandemi sırasında gelir kaybı nedeniyle AEC endüstrisi için çalkantılı bir dönem oldu. Gelişmek isteyen şirketlerin alışılmışın dışında düşünmesi ve yeni teknolojileri benimsemesi gerekir. Hedeflenecek yeni segmentler ve hatta konumlar belirleyerek başlamalı ve ardından Buluta geçerek veya BIM Seviye 2 gibi teknolojilerden yararlanarak elde edilebilecek zaman ve maliyet tasarruflarını benimseyerek ilerlemelidirler.

AEC ile Uyumlu Yazılımlar

AEC yani Mimarlık, Mühendislik ve Yapım endüstrisi için BIM teknolojisinin kullanılmasını zorunlu kılmaktadır. Dolayısı ile BIM tabanlı yazılımların kullanılması zorunludur.

AEC Uyumlu BIM yazılımları

1- CYPE Software

2- ArCADia BIM

3-REVIT

4- ALLPLAN

5- ELITECAD

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz