BuildingSMART ne demek?

BuildingSMART, inşaa edilmiş varlık endüstrisinin dijital dönüşümünü yönlendiren dünya çapındaki endüstri kuruluşudur. BuildingSMART, altyapı ve binalar için açık, uluslararası standartların ve çözümlerin oluşturulması ve benimsenmesi yoluyla iyileştirme sağlamaya kendini adamıştır. BuildingSMART, inşa edilmiş varlıkların tasarımını, yapımını, işletimini ve bakımını dönüştürmek için çalışan vizyonerler topluluğudur. BuildingSMART, açık, tarafsız ve uluslararası kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

BuildingSMART ne demek?

BuildingSmart Hakkında

BuildingSMART, ana kuruluş olan BuildingSMART International tarafından yönetilen küresel bir bölümler, üyeler, ortaklar ve sponsorlar topluluğudur. BuildingSMART topluluğu, yerleşik varlık ortamı için açık dijital çalışma yöntemleri yaratmaya ve geliştirmeye kendini adamıştır. BuildingSMART standartları, varlık sahiplerinin ve tüm tedarik zincirinin tüm proje ve varlık yaşam döngüsü boyunca daha verimli ve işbirliği içinde çalışmasına yardımcı olur.

BuildingSMART, altyapı ve binalar için , uluslararası standartların oluşturulması ve benimsenmesi yoluyla, yapılı varlık ortamının dijital dönüşümünü yönlendiren dünya çapında açık bir otoritedir.

BuildingSMART, endüstri vizyonerlerinin yarının inşa edilmiş varlıklarının tasarımını, teslimatını ve işletimini dönüştürmesine yardımcı olmak için mükemmel bir fırsat sunar. BuildingSMART, standartların kullanımı ve dijital iş akışlarının benimsenmesi yoluyla değişimi yönlendirmeye kendini adamıştır.

Uluslararası açık dijital veri paylaşım standartları bu dönüşüm için kritik öneme sahip olup, işletmelerin (sahipler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve operatörler) küresel endüstri lideri olmalarına yardımcı olurken aynı zamanda riskleri azaltır, zamandan tasarruf sağlar ve maliyetleri düşürür.

BuildingSMART, açık, tarafsız ve uluslararası kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

BuildingSmart Ne demektir? Ne yapar?

BuildingSMART International, sunduğu çözümler ve standartlar aracılığıyla daha iyi işbirliği ve dijital iş akışları sağlayarak dijital dönüşüme öncülük ediyor. Dijital iş akışları, proje ve varlık yaşam döngüsünün tüm aşamalarında işbirliği yapmanıza ve verimliliği iletmenize yardımcı olur. Dijital iş akışları, başarıya ulaşmak için işbirliği yapması ve bilgi alışverişinde bulunması gereken birçok disiplini, yazılım uygulamasını ve kuruluşu içeren projelerde kritik öneme sahiptir. Tüm proje ve varlık yaşam döngüsü için kapsamlı bir dijital ortam sağlamak üzere geleneksel tasarım ve inşaat aşamalarını aşan BIM için birlikte çalışabilir, açık, uluslararası standartlar önemli faydalar sunar. BuildingSMART International, üretken iş akışları için açık dijital standartların geliştirilmesini, oluşturulmasını ve benimsenmesini sağlar. BuildingSMART topluluğunun hedeflerine üç temel program aracılığıyla ulaşılır; Standartlar, Uyumluluk ve Kullanıcı.

Çekirdek Programlar

BuildingSMART, yapılı varlık endüstrisindeki spesifikasyon, yönetim ve etkin kullanım varlıkları için süreç, veri, şartlar ve değişiklik yönetimi ile ilgilenen Industry Foundation Class (IFC) olarak bilinen bir dizi standart için uluslararası otoritedir. BuildingSMART Compliance, uyumluluk eğitimi ve testleri yoluyla yazılımların, kişilerin ve kuruluşların sertifikalandırılması için rehberlik ve yönetişim sağlar. Kullanıcı programı, çeşitli çevrimiçi iletişim özellikleri ve devam eden toplantılar, web seminerleri ve iki yılda bir yapılan zirveler aracılığıyla küresel bir üyeler, bölümler, ortaklar ve sponsorlar topluluğu arasındaki iletişimi ve işbirliğini destekler. Ayrıca, BuildingSMART, teknik web siteleri, geliştirici belgeleri ve destek grupları, buildSMART Veri Sözlüğü ve BIM Olgunluk Değerlendirmesi gibi metodolojiler dahil olmak üzere çeşitli hizmetler aracılığıyla BIM’in ilerletilmesi ve standartların uygulanması için destek sağlar.

Kime Hizmet Ediyoruz

Toplu olarak bu programlar, uluslararası kabul görmüş açık standartların, uygulamaların, eğitim ve sertifikasyon prosedürlerinin geliştirilmesini ve aktif kullanımını yönlendirir. Bu, bina ve altyapı sektörlerinde bina sahipleri, operatörler, mimari, mühendislik, inşaat ve operasyonlar (AECO) ve tesis yönetimi (FM) endüstrileri tarafından Bina Bilgi Modellemesi’nin (BIM) daha geniş çapta benimsenmesini desteklemeye yardımcı olur.

Vizyon ve Misyon

BuildingSMART’ın vizyonu, paylaşılabilir açık altyapının toplumsal, çevresel ve ekonomik faydalarının tam olarak gerçekleştirilmesi ve varlık bilgilerinin dünya çapında ticari ve kurumsal süreçlere dönüştürülmesidir. Misyonumuz, inşa edilmiş varlıklara yapılan yatırımlardan elde edilen değeri iyileştirmeye ve büyüme fırsatlarını geliştirmeye yönelik altyapı ve bina varlık verilerini ve yaşam döngüsü süreçlerini etkinleştiren açık veri standartlarının aktif kullanımını ve yayılmasını proaktif olarak kolaylaştırmaktır. BuildingSMART’ın odak noktası, dijital dönüşümü mümkün kılan openBIM için süreçleri, iş akışlarını ve prosedürleri standartlaştırmaktır.

Standartlaştırılmış BIM süreçlerinden kimler yararlanır?

BuildingSMART ne demek?

Sahipler ve kamu yetkilileri, kendi verilerini daha iyi kontrol edebilir ve tercih ettiğiniz araç seçiminde esnekliğe sahip olabilir. Devam eden operasyonlarda ve bakımda kullanılan daha öngörülebilir maliyetlerden ve çizelgelerden ve standartlara dayalı yerleşik çıktılardan yararlanın ve daha iyi sonuçlar elde edin


Mimarlar, mühendisler ve inşaatçılar, zaman ve paradan tasarruf etmek için birden çok araca daha kolay erişimle portföyünüzdeki verileri yönetir. Standart süreçler, iş akışları ve prosedürler birlikte çalışmayı kolay ve verimli hale getirdiğinde ortaklık fırsatları boldur.
Tesis yöneticileri, bakım görevlileri ve operatörler, doğru statik ve dinamik veriler dahil olmak üzere bilgi kaynaklarına daha iyi erişimle daha iyi kararlar alabilir.


Ürün üreticileri ve montajcıları, pazara erişimi iyileştirebilir ve değer zinciri boyunca verimlilik sağlayabilir.
Yazılım satıcıları(bkn 3E PROMİMARLIK), pazar fırsatlarını önemli ölçüde artırmak için standartlaştırılmış süreçlerden yararlanır.
Eğitimciler ve öğrenciler, altyapı ve inşaat endüstrilerinde talep gören standartlara dayalı müfredattan yararlanır.
Toplum, yaşam, çalışma ve yaşam için geliştirilmiş yapılı çevreden yararlanır.

OpenBIM

openBIM®, yerleşik varlık endüstrisinde dijital verilerin erişilebilirliğini, kullanılabilirliğini, yönetimini ve sürdürülebilirliğini geliştirerek BIM’in (Yapı Bilgi Modellemesi)-(bkn BIM ne demek?) faydalarını genişletir. Özünde openBIM, satıcıdan bağımsız bir işbirliği sürecidir. openBIM süreçleri, tüm proje katılımcıları için sorunsuz işbirliğini destekleyen paylaşılabilir proje bilgileri olarak tanımlanabilir. openBIM, yaşam döngüleri boyunca projelere ve varlıklara fayda sağlamak için birlikte çalışabilirliği kolaylaştırır

openBIM şunları sağlar:

  • Birlikte çalışabilirlik, yerleşik varlık endüstrisindeki dijital dönüşümün anahtarıdır
  • Birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için açık ve tarafsız standartlar geliştirilmelidir.
  • Güvenilir veri alışverişi, bağımsız kalite kriterlerine bağlıdır
  • İşbirliği iş akışları, açık ve çevik veri formatlarıyla geliştirilmiştir
  • Teknoloji seçiminin esnekliği, tüm paydaşlar için daha fazla değer yaratır
  • Sürdürülebilirlik, uzun vadeli birlikte çalışabilir veri standartlarıyla korunur

BuildingSmart Standartları Nelerdir?

BuildingSMART, uygulama ve kabulü hızlandırmak için belirli standartlar üzerinde paydaşlar arasında uluslararası fikir birliğini destekler.
BuildingSMART standartları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, yapılı çevre endüstrisine özgü çok çeşitli süreç ve bilgi yeteneklerini kapsar:

  • Sektöre özel bir veri modeli şeması – Industry Foundation Classes [IFC]
  • İş süreçlerini ve veri gereksinimlerini tanımlamak ve belgelemek için bir metodoloji – Bilgi Teslim Kılavuzu [IDM]
  • Veri modeli değişim özellikleri – Model Görünüm Tanımları [MVD]
  • Model tabanlı, yazılımdan bağımsız iletişim protokolleri – BIM İşbirliği Formatı [BCF]
  • BIM nesnelerinin genel tanımları ve niteliklerinin standart bir kitaplığı – buildSMART Veri Sözlüğü [bSDD]

BuildingSMART ayrıca Odalardaki araştırma, geliştirme veya uygulamayı içeren teknik faaliyetlerden kaynaklanan ve BuildingSMART Topluluğu ve yapılı varlık endüstrisinin ilgi ve yararına olan Teknik Raporların resmi incelemelerini ve yayınlanmasını denetler.

BuildingSMART SPEC, belirli bir konuda en iyi uygulamayı standart hale getirmek isteyen ancak bunu bir bSI Standardı olarak üretmeye henüz hazır olmayan herhangi bir kuruluş tarafından üretilebilen bir belgedir.

Önceki İçerikAllplan Architecture
Sonraki İçerikIFC ne demek? Nerede Kullanılır?

1 Yorum

  1. […] BuildingSMART(bknz BuildingSMART ne demek?), özünde, tüm yerleşik varlık endüstrisinin, proje veya varlığın yaşam döngüsü boyunca bilgi paylaşımını geliştirmesini sağlar. Son kullanıcılar, bilgi silolarını ortadan kaldırarak, hangi yazılım uygulamasını kullanıyorlarsa kullansınlar daha iyi işbirliği ve işbirliği yapabilirler. BuildingSMART’ın teknik çekirdeği, 2013 yılında ISO sertifikasına sahip olan Industry Foundation Classes’a (IFC) dayanmaktadır. […]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz